Extension project of a house in Utrecht

In a conversation with a Chinese couple that just bought a house in Utrecht, they explained, without having a clear idea of the real possibilities of the structure they possess, the changes and extensions they want to make. I brought together this conversation with my interest in paper as a construction material and built a model of the non-existing space. Two paper prisms represented the volumes of the extension project in scale 1 to 3.45. This scale was determined by resistance of the material (Academia Paper 200gr); it was built as big as possible, trying to reach the moment just before collapsing. The model was installed in my working space at Nave 16 Matadero Madrid for two months. It became an extension of my working space; a scenography where I met friends, studio mates and different agents to chat and reflect about how extremely unstable the concept of space actually is.

2017

 

With the kind support of El Ranchito, Matadero Madrid and Ayuntamiento de Madrid

 

** Photos by Paco Gómez / Matadero Madrid